Future Urban Living
FUTURE URBAN LIVING

OVER FUTURE URBAN LIVING

Wil je kennismaken met het toekomstige leven in Utrecht en zien hoe jij hier aan bij kunt dragen? Samen met anderen werken aan jouw toekomst én die van de stad? Dan is dit unieke programma iets voor jou.


Tijdens het traject bouw je samen met andere Utrechtse jongeren aan een gezamenlijk project op het gebied van duurzame mobiliteit in de wijk Overvecht. Meedoen aan Future Urban Living staat voor Ontdekken, Ontwikkelen en Organiseren.


Het eerstvolgende programma start in september 2020. Neem contact op met Danielle Visser voor meer informatie!

danielle@project-o.nl. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

0615051103Wat ga je doen?

Vier uur per week ben je bezig met bijvoorbeeld de ondersteuning van de Vuelta, of een project als Heel Overvecht Fietst. Het doel van Heel Overvecht Fietst is om de fiets-competenties (kennis, houding en vaardigheden) in de wijk Overvecht te vergroten en bewoners te stimuleren om meer gebruik te maken van de fiets. Het werken aan het gezamenlijke project wordt ondersteund met trainingen, workshops en relevante kennis. Dit duurt ook ongeveer 4 uur per week. Deze 8 uur in totaal vindt op vrijdag plaats.


De overige 12 uur per week kun je vrij invullen met relevant vrijwilligerswerk. Je kunt ervoor kiezen om binnen het onderwerp van mobiliteit vacatures te vinden, bijvoorbeeld als vrijwilliger bij La Vuelta of je gaat fietslessen geven bij de Fietsmeesters. Maar je kan natuurlijk ook binnen de andere projectthema’s kijken (gehele vacaturebank is beschikbaar). Je kunt bijvoorbeeld ouderen helpen in een verzorgingshuis, sport-training geven aan jonge kinderen, meehelpen in Voedseltuin Overvecht, computerles geven bij DigiWIJS, meekoken met diverse kookgroepen of juist meehelpen op het wijkbureau Overvecht. Hiervoor hebben wij een groot netwerk beschikbaar, maar zelf mag je ook suggesties doen. Uiteraard helpen we je om de keuze te maken die bij jou past.

Future Urban Living

Het programma

Week 1 (2 en 5 maart 2020)

Kennismaking, uitleg Future Urban Living project, talenten ontdekken, groepsafspraken, individuele coaching

Overige tijd op zoek naar je missie (oriënteren bij verschillende organisaties).


Week 2 en 3

Donderdag = groepsbijeenkomst & projectdag

Tijdens deze weken gaan we verder met het ontdekken van je talenten en een plan maken hoe je deze goed kunt inzetten bij dit project. Uiteraard gaan we ook als groep verder met het werken aan dit project. Je gaat op zoek naar je missie waar je de komende maanden 12 uur per week praktijkervaring op gaat doen.


Week 4 t/m 19

Donderdag = groepsbijeenkomst & projectdag


Actief aan de slag als groep om project tot een succes te maken. Wekelijks volg je inhoudelijke workshops als groep, maar is er ook ruimte voor jouw individuele ontwikkeling en wordt je gecoacht.

12 uur per week = praktijkervaring opdoen bij jouw favoriete organisatie(s)


Week 20

Evaluatie, afsluiting en afscheid


Vanaf week 4 start je bij jouw gekozen organisatie en iedere donderdag is de projectdag in Overvecht.

In week 24 is de evaluatie en afsluiting van jouw missie.