Interview Khadija

‘Veel dingen leer je niet op school, maar juist door ze te ervaren. Dat is exact wat Missie030 mij brengt.’ Khadija (19) is vrijwilliger bij Heel Overvecht Fietst, dat bewoners stimuleert om vaker te fietsen. Ze vrijwilligt daar als onderdeel van het traject dat ze volgt bij Missie030, waarin jongeren mbv trainingen en vrijwillige inzet werken aan hun toekomst én iets doen voor de maatschappij. Lijkt jou dat ook wat en ben je tussen de 16 en 27 jaar? 14 sept start de nieuwe ronde! Meld je gratis aan!

Interview Eva

‘Ik kan heel goed slapen na zo’n dag dingen doen voor Missie030. Mijn lijf is moe, maar ik ben ook echt heel tevreden.’ 


‘Ik heb pas recentelijk de switch gemaakt naar het sociaal ondernemerschap.’ Eva Scheerder doet mee aan Missie030, de Utrechtse versie van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Hier leren jongeren tot 27 jaar hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen aan de hand van projecten, workshops en bijeenkomsten. ‘Ik ben met 29 misschien iets te oud, maar omdat ik zo enthousiast was mocht ik toch meedoen. Belangrijkste voorwaarde is wel dat ik het ook echt moet laten zien.’

Interview Cisco

...Vlak vóór corona zat hij te denken aan de volgende stappen in zijn leven. ‘Mede daardoor ben ik bij Missie 030 terechtgekomen. Het heeft in deze coronatijd gelukkig ook voor structuur in de week gezorgd.’ Dankzij dit project maakt hij kennis met vrijwilligerswerk. 'Vrijwilligerswerk is eigenlijk gratis les' Hij ontwikkelde samen met zijn teamleden Impactmaps. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees dan hieronder verder.

INSTAGRAM Hoogtepunten

Take over Jan van Veelen

Insta highlight - Jan van Veelen
Insta highlights | vragen maar
Insta highlight - Live op FunX
Insta highlight | het leukste aan Missie 030

INSTAGRAM Feed

OVERIGE MEDIA

14 mei radiointerview FunX

Gisteren konden we op Funx vertellen over ons mooie programma Corona Helden. Klik snel op deze link om het ook te beluisteren. 

Wil jij hier meer over lezen? Ga dan naar www.missie030.nl

Wil jij je meteen aanmelden? Ga dan naar: bit.ly/2WO53XA (of kopieer deze link even in je browser).

22 januari 2020 Persbericht Stadsblad

Je talent ontdekken tijdens 'in de Lik'

Missie 030 laat jongeren ontdekken en ervaren waar hun krachten liggen


Ontdekken wie je bent en ontdekken wat je kunt en waar je aan kunt werken, waren afgelopen woensdag belangrijke pijlers tijdens het Festival van de Toekomst in de oude gevangenis op het Wolvenplein. Missie030 is de Utrechtse naam voor de maatschappelijke diensttijd (MDT). "Het geeft jongeren een bijzondere kans om hun talenten te ontdekken, echt van betekenis te zijn voor de maatschappij, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst", legt kwartiermaker Jan van Veelen uit tijdens het Jongerenfestival in de 'Lik'.

Abdel deed zijn missie bij het programma Future Urban living van Project-O in Overvecht. RTV Utrecht maakte hier een item over.

INTERVIEWS