Wat is missie 030 nou precies?

Lees hier allerlei verschillende verhalen van jongeren die mee hebben gedaan met Missie 030

Christian - Sport & Events

Christian - Sport & Events

“Ik zat niet zo goed in mijn vel. Nadat het thuis niet zo goed ging, besloot ik in een woongroep te gaan wonen. In die periode bewoog ik te weinig. In plaats van alleen maar pizza’s eten, wilde ik iets gaan doen. Ook leek het me leuk om alvast een band op te bouwen met een student.”

Isabelle - Sport & Events

Isabelle - Sport & Events


"Via vrijwilligerswerk kan ik rustig uitvogelen of het organiseren van sportevenementen echt wat voor me is. Zonder dat ik vastzit in een opleiding waar ik toch niet verder mee kan." Isabelle deed mee aan het onderdeel Sport en Events.

Missie 030 support track

Astrid - Impact ondernemen

"Ik vind het heel chill om gewoon weer met mensen bezig te zijn en om onder de mensen komen. Ik was aan het solliciteren maar dat ging niet zo goed. Ik heb het idee dat ik hier niet zoveel fout kan doen. Alles wat je zegt en doet is welkom."

Interview Sake - Impact ondernemen

Sake - Impact ondernemen

“Dit MDT programma is een mooie kans om te proeven aan het sociaal ondernemerschap. Door de duur van een half jaar zit je ook niet te lang vast maar krijg je wel de kans je verder persoonlijk te ontwikkelen en aan de slag te gaan met leiderschap."

Khadija

Khadija - Future Urban Living

"Ik zou me echt super vervelen als ik geen vrijwilligerswerk zou doen." Geloof het of niet, Khadija heeft nog steeds tijd over. "Het is heel fijn dat de begeleiding van Missie030 in de gaten heeft wat ik kan en dat ik steeds uitgedaagd moet worden. Ik geef wel op tijd mijn grenzen aan."

Eva

Eva - Sociaal ondernemerschap

"Tijdens de introductieavond luisterde ik naar ervaringen van eerdere deelnemers en werd mij duidelijk wat ik persoonlijk uit het programma Sociaal Ondernemen zou kunnen halen. Daarnaast hoorde ik die avond dat je bij Missie030 zelf een project opzet. Toen wist ik: dit wil ik doen!"

Cisco

Cisco - Sociaal ondernemerschap

"De jongeren die ik heb leren kennen bij Missie030 hebben allemaal raakvlakken met sociaal ondernemen, toch had ik niet verwacht dat ik zo uit mijn eigen bubbel zou worden getrokken. Zoveel verschillende mensen met ieder een eigen verhaal."

Future Urban Living - Rosalien

Rosalien - Future Urban Living

Over de intensiteit van het programma is Rosalien tevreden. Met 20 uur per week wordt je aangemoedigd veel leuke dingen te doen en hierdoor blijf je gemotiveerd. De 20 uur zijn flexibel in te delen dus goed te combineren met een bijbaan.


Interview Pandu - Support track

Pandu - Support track

“Ik ben verrast hoeveel ik eigenlijk durf”.Pandu blikt aan het eind van zijn Missie 030 terug op de afgelopen maanden en kwam erachter dat hij veel meer dingen buiten zijn comfort zone gewoon doet.

Interview Kitty - Start-up track

Kitty - Start-up track

“Als je het niet probeert, dan weet je het niet. Dus ga het gewoon doen”. Volgens Kitty is het belangrijk om in beweging te komen en je te laten verrassen.

Interview Timo - Start-up track

Timo - Start-up track

“Door Missie 030 weet ik beter wat mijn intrinsieke drijfveren zijn, wat ik belangrijk vind en waar ik voldoening van krijg”, aldus Timo.

Interview Daniel - support track

Daniel - Support track

“Het was echt een toptijd” reflecteert Daniel op zijn periode bij Missie 030. “Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen waar ik heel veel lol mee heb gehad”.

Nina - Sociaal ondernemerschap

Nina - Support track

“Het was heel leuk om echt het veld in te gaan en te kijken of onze aannames een beetje klopten met de werkelijkheid. Het was sowieso leuk om met onze groep een dag op stap te zijn”.

Iris - Sociaal ondernemerschap start-up track

Iris - Start-up track

“Ik word hier vooral heel erg aangemoedigd. Toen ik al op de tweede dag van het programma mijn idee mocht pitchen, kreeg ik alleen maar positieve reacties. Andere deelnemers willen graag aanhaken en de ondernemers die er waren boden meteen hulp aan. Deze bevestiging van mijn idee is echt heel fijn”.