Astrid - Sociaal ondernemerschap

Support track

Toen Astrid nog in Rotterdam woonde was ze al bezig met vrijwilligerswerk en nu ze in Utrecht woont, zet ze dat graag voort. Via de site van MDT (https://www.doemeemetmdt.nl/) is ze bij Missie 030 terechtgekomen. Een goede zet want ze heeft het hartstikke naar haar zin!  


Missie030 is voor Astrid een mooie manier om te kijken wat ze echt leuk vindt en wat ze hierna wil gaan doen. Verder studeren of gelijk starten met werken? Door een kijkje te kunnen nemen bij maatschappelijke organisaties tijdens de carrousel en sociale ondernemingen weet ze nu dat ze haar MDT bij Buro Ruig wil doen. Buro Ruig is een supertoffe onderneming die alles op het gebied van 3D printing doet. De eigenaar, Ivar wilde graag beter naar buiten brengen wat zijn onderneming allemaal doet op het gebied van sociale betrokkenheid en duurzaamheid. Samen met twee andere MDT’ers denkt Astrid hierover na.  


Voor Astrid is het werken met ondernemers zoals Ivar heel inspirerend. Hij heeft een enorm netwerk. Dit is ontzettend handig om beter te worden in bepaalde skills. “Toen we een marketingvraagstuk hadden, haalde Ivar er zo een marketeer bij die ons op weg kon helpen”. Op deze manier leer je toch heel veel zonder dat je perse een studieachtergrond moet hebben.  


Ook de dynamiek in de support-track projectgroep is heel goed en leerzaam. Je leert veel andere jongeren kennen met allemaal eigen ideeën en ervaringen. Hier kun je veel van leren. Ik ben gestopt met mijn studie en weet nog niet goed wat ik nu wil gaan doen. Door te horen wat andere leeftijdsgenoten doen of wat ze voor plannen hebben krijg ik zelf ook inspiratie.  


Nu ik niet naar school ga en er door corona ook niet veel te doen is, is het leuk om met Missie 030 toch in contact te komen met mensen in een positieve omgeving. Alleen vanuit mijn kamer solliciteren werkt niet motiverend. Bij Missie 030 maakt het niet uit wat je achtergrond is of wat je allemaal kunt. Iedereen is blij met wie je bent.  


Ik vind het heel chill om gewoon weer met mensen bezig te zijn en om onder de mensen komen. Ik was aan het solliciteren maar dat ging niet zo goed. Ik heb het idee dat ik hier niet zoveel fout kan doen. Alles wat je zegt en doet is welkom. Ik hoop dat we met ons groepje aan het eind een mooi advies aan Buro Ruig kunnen geven over hoe ze hun werkzaamheden op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen beter kunnen laten zien.  

Ik zou een MDT zeker aan anderen aanbevelen. Je krijgt zoveel enthousiasme van die mensen. Ik zat best vast met wat ik wilde. In je eentje thuis kom je niet heel veel verder. Het helpt mij om gewoon iets te proberen, mensen te spreken. Dat werkt beter dan in mijn eentje thuis zitten en erover nadenken.