Interview Timo Simons (24) - Start-up track

“Door Missie 030 weet ik beter wat mijn intrinsieke drijfveren zijn, wat ik belangrijk vind en waar ik voldoening van krijg”

Timo is zelf actief in het bedrijfsleven maar wil graag zijn concept Scoolbuddies verder uitwerken. Dit concept is een start-up met als doel de kansenongelijkheid in het onderwijs op te lossen door kinderen met een achterstand te koppelen aan een buddy.


“Door Missie 030 weet ik beter wat mijn intrinsieke drijfveren zijn, wat ik belangrijk vind en waar ik voldoening van krijg”, aldus Timo. De afgelopen maanden hebben hem zeker gemotiveerd om uiteindelijk zijn eigen bedrijf op te zetten waarbij hij ook echt een bijdrage aan de maatschappij kan leveren.


De grootste verrassing vond Timo de energie van de groep. Het was deze keer een relatief kleine groep waardoor er veel ruimte was voor iedereen en de begeleiding ook heel persoonlijk was. Iedereen was er voor iedereen en iedereen kon zijn wie hij wilde zijn. Hierdoor heeft iedereen elkaar echt leren kennen en ontstond er een enorme binding. “Misschien was dat wel één van de fijnste concepten van de afgelopen maanden”.


De workshop in Design Thinking heeft Timo het meest opgeleverd. “Dit is kennis die ik niet alleen in het bedrijfsleven of bij mijn eigen bedrijf toe kan passen, maar in heel veel situaties”. Misschien helpt dit hem zelfs om zijn droom te verwezenlijken om in de bergen van Italië te gaan wonen. “Maar eerst maar eens een bedrijf opzetten en laten groeien waarmee ik mensen echt verder help."