Terugblik sports & events

Vol enthousiasme zijn we met de groep begin maart gestart met 2 kennsimakingsdagen. Een combinatie van sport, spel en doelen bepalen afgewisseld met kennismakingsoefeningen. Het was heel leuk om te zien hoe snel het een groep werd ondanks de verschillende achtergronden en leeftijden.


De tweede dag zijn we verder gegaan met bepalen hoe je missie er  uit gaat zien en wat je er voor jezelf uit wil halen. Als afsluiting zijn we bij een missieplek op bezoek geweest. FC Utrecht met een rondleiding door Malou Peeters van FC Utrecht maatschappelijk.


We stonden in de startblokken om te starten met de maatschappelijke missie plekken en onze trainingen en toen kwam Corona. We hebben alles op alles gezet om het programma zo goed en zo kwaad om te gooien naar een online programma met toch maatschappelijke waarde.

De trainingssessies zijn 5 keer via skype gedaan. Complimenten voor alle deelnemers, wat dit was niet wat ze ervan gehoopt hadden, maar toch deden ze trouw mee. In deze sessie hebben gewerkt aan presentatie en communicatie, planning, doorzettingsvermogen, creativiteit en oplossingen, omgaan met tegenslagen en samenwerking. 

Een aantal keren kwam er in de skype sessie een topsporter of iemand die in de topsport gewerkt heeft. Zo hebben Robin Haase, Marlou Peeters, Paul Vooijs, Yara van Kerkhof en John van Loon met onze jongeren een sessie gedaan.


Voor de invulling van het maatschappelijke deel zijn er verschillende programma’s geweest en hebben deelnemers verschillende activiteiten gedaan. Een aantal jongeren deden mee in het maatschappelijke programma van FC Utrecht en zijn zeer creatief aan de slag gegaan met de aangepaste vraag. Ze hebben een geweldig 1,5 m voetbal plan ontwikkeld en uitgevoerd samen met Paul Vooijs en Marlou Peeters bij de old stars van FC Utrecht en hebben ze na afloop een heerlijke koffie, thee en lekkers verzorgd. Ter voorbereiding hebben ze met de jongeren van Sportvrienden getraind en geoefend met 1,5 m voetbal.

De groep heeft kaarten gestuurd naar jongeren van Singelzicht. 

Ze hebben elkaar gemotiveerd om sportief bezig te blijven en 1 jongere heeft een voetbal challenge gedaan met de groep


Een andere jongere heeft hard gewerkt om de social media voor On the Move op te zetten en te vullen met mooie voorbeelden van de projecten die zij doen.

Een andere jongen heeft een jongeren quiz gemaakt die gespeeld is binnen de groep en verspreid is onder organisaties in Utrecht die werken met jongeren

Al met al een dik compliment voor deze groep, die niet op gaf en creatief naar oplossingen bleef zoeken en ook vooral naar elkaar motiverend was.

Fotoimpressie