Skip Sidebar
Buurtmaaltijden

Buurtmaaltijden

Non-profit

Over ons

BuurtMaaltijden voor meer verbinding

Waardevolle contacten in de buurt zijn op dit moment belangrijker dan ooit. Doordat buurtbewoners actief meedoen met het bereiden en bezorgen van gezonden ...

ArmoedebestrijdingBuurt & omgeving
Deel
Buurtmaaltijden

Over Buurtmaaltijden

BuurtMaaltijden voor meer verbinding

Waardevolle contacten in de buurt zijn op dit moment belangrijker dan ooit. Doordat buurtbewoners actief meedoen met het bereiden en bezorgen van gezonden BuurtMaaltijden maken we samen de stad een stuk gezelliger en gezonder.
Door corona moest de horeca op 16 maart 2020 haar deuren sluiten. Initiatiefnemer Erwin besloot de volgende dag om de verse producten bij de horeca zaken in Utrecht op te halen. De producten werden op de eerste dag uitgedeeld aan de mensen in de wijk die het goed konden gebruiken.

Het idee om met overtollig voedsel gratis BuurtMaaltijden te maken voor de mensen in de wijk Overvecht sloeg aan. Binnen twee weken stonden er drie keer per week creatieve beroepskok met hun creatieve handjes in de keuken te wapperen.

Al snel kwamen we erachter dat we niet inspeelden op de behoefte voor gratis BuurtMaaltijden, maar er bleek behoefte aan meer verbinding. Niet alleen in Overvecht, maar in heel Utrecht ontstond tijdens de lockdown een grote behoefte aan meer verbinding. Daarom besloten we om op bevrijdingsdag in heel Utrecht een actie op te zetten.

We ontvingen veel positieve reacties en de aanmeldingen stroomden binnen. Veel bekende en betrokken Utrechters haakte aan op het idee en al snel was "vrijheid met een BuurtMaaltijd" een feit. Met de inzet van meer dan 100 vrijwilligers hebben we op één dag meer dan 1.100 maaltijden in Utrecht gratis bezorgt. Wijnand maakte een filmpje over deze actie.

Foto's