Shapla Community

Over Shapla Community

De meeste mensen staan er niet zo bij stil, maar iedereen heeft het recht om te weten waar je vandaan komt en wie je vader en moeder zijn. Voor mensen die zijn geadopteerd is dat niet zo vanzelfsprekend. Het niet weten kan een onbestemd gevoel geven en vroeg of later ga je op zoek.
Als dan ook nog eens blijkt dat veel moeders niet eens afstand van hun kind hebben gedaan, gooit dat besef je hele bestaan nog eens extra overhoop.
Hoe ga je beginnen aan zo'n zoektocht? Hoe ga je terug naar je roots? Wat doe je met al die bijkomende spanning, onzekerheden, teleurstellingen en andere ambivalente gevoelens?

Stichting Shapla Community ondersteunt geadopteerden en families bij het zoeken, vinden en verbinden met hun roots, families en elkaar. Met een eigen DNA project en ten minste 20 veldwerkers/familie detectives hebben we al 40 zaken opgelost. Ons Counselling team staat betrokkenen bij en juristen helpen de rechten te verdedigen en lobbyen voor erkenning bij overheden en herstel van identiteiten. Het Family Support Fund ondersteunt vervolgens in nieuwe projecten voor de gevonden families.

Ondersteun jij ook het belang van families, geadopteerden, mensen-/kinderrechten, identiteit en roots? Draag jij onze activiteiten een warm hart?

Foto's